Avocado: zachtjes knijpen en kijken!

Als een avocado niet rijp is, merk je dat aan het harde vruchtvlees met weinig smaak. Een avocado is rijp als het vruchtvlees meegeeft als je er zachtjes in knijpt. Avocado’s rijpen het beste op kamertemperatuur. Avocado’s komen uit Zuid- en Midden-Amerika en houden van de zon en warmte. Bewaar ze daarom niet in de koelkast. Als je het rijpingsproces wilt versnellen, kun je de avocado met een banaan in een plastic zakje stoppen. Door de gas (ethyleen) die bananen tijdens het rijpen verspreiden, rijpt de avocado sneller.

Wil je weten of de avocado goed is? Door het pitje aan de bovenkant weg te halen, kun je zien welke kleur de avocado heeft.

Een aangesneden avocado bewaar je daarentegen wel in de koelkast. Als je maar een halve nodig hebt, snijdt hem dan horizontaal open en niet verticaal. Bewaar de helft met pit in aluminium folie of een luchtdicht bakje, in de koelkast op 4 graden.