Nectarines: 2 keer een heerlijk gerecht

Wist je dat nectarines heerlijk in een fris voorgerecht of juist een pittig hoofdgerecht passen? Zo krijg je ook gelijk 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit binnen!

Salade van nectarines en geitenkaas

Voorgerecht

4 personen

Bereidingstijd ca 15 minuten

Ingrediënten: 1 zakje gemengde sla, 4 nectarines, 400 g aardbeien, 100 g zachte geitenkaas, (voor de dressing:) 2 el olijfolie, 1 tl mosterd, 1,5 tl honing, 4 el witte wijn, 1 el azijn, zout en versgemalen zwarte peper.

Verwijder de schil van de nectarine, halveer ze en verwijder de pit. Snij ze in partjes. Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en halveer ze. Meng alle ingredienten voor de dressing met elkaar. Meng de sla met de nectarine, de aardbeiden en de dressing. Verdeel het over 4 borden en kruimel de geitenkaas erover.

 

Pittige varkenslapjes met nectarine chutney

Hoofdgerecht

4 personen

Bereidingstijd ca 45 minuten

Ingrediënten: 500 g varkenslapjes, 35 g boter, 4 el gebrande cashewnoten, (voor de chutney:) 4 nectarines, 4 el gedroogde cranberries, 1 ui, 1 knoflookteentje, 1 tl kerriepoeder, 2tl chilipoeder, 1 dl azijn, 1 el suiker, zout en versgemalen zwarte peper.

Schil de nectarines, halveer en verwijder de pit. Snij de nectarines in stukjes. Pel de ui en snipper fijn. Pel het knoflookteentje en hak fijn. Doe alle ingredienten voor de chutney in een pan en breng het geheel aan de kook. Kook op middelmatig vuur, net zolang tot het de dikte heeft van jam. Maak op smaak met zout en peper en laat afkoelen.

Verhit boter in een koekenpan en bak hier het vlees goudbruin aan beide kanten. Maak op smaak met zout en peper. Serveer het vlees met de chutney, en bestrooi met cashewnoten.