Saturday’s dinner wordt Sunday’s brunch

Het is zondagochtend en de koelkast is half leeg. Je hebt wat eieren, een half pak melk en wat leftovers van gister. Dit lijkt niks maar wat dacht je van ‘eipotjes’? Een heerlijke en vooral makkelijke manier om restjes om te toveren tot een heerlijk maaltje. En het kan met bijna alles!

Wat heb je nodig voor eipotjes

  • 1 ei per persoon
  • Een scheutje slagroom, maar je kan ook melk, of zelfs een klein beetje koffieroom gebruiken
  • Zout en peper, eventueel een beetje ketchup
  • Leftovers; groenten, kruiden, stukje vlees bijna alles kan samen

Gebruik daarnaast een ovenschaal en kleine vuurvaste potjes (ramequins). Doe in elk potje – 1 per persoon – een scheutje room en verdeel je restjes, bijvoorbeeld klein gesneden stukjes broccoli en een opgesneden plakje salami, over de potjes. Breek boven elk potje en eitje en bestrooi ze met wat zout en peper. Zet vervolgens de potjes in de ovenschaal en vul de schaal met een laag heet water tot zo’n 1,5 centimeter onder de rand. Zet de ovenschaal vervolgens zo’n 10-15 minuten in de oven tot de eitjes de gewenste hardheid hebben. Heerlijk met een stukje geroosterd brood!