Simpel en lekker: 2 wortelgerechten

Wist je dat je uit een bos wortels twee heerlijke gerechten (groentegerecht en soep) kunt maken?

Ouderwets lekkere wortels volgens de boswachtersvrouw

Bijgerecht

4 personen

Bereidingstijd ca 25 minuten

Ingrediënten: 1 kg biologische worteltjes, 1 doosje van 250 g champignons, 50 g boter, 1 tl suiker, 2 dl bouillon, 1 dl room, bieslook, zout en versgemalen zwarte peper

Was en schil de wortels. Smelt de boter in een pan en voeg de in stukjes gesneden wortels toe. Voeg bouillon en suiker toe en laat koken tot het vocht bijna verdampt is.

Maak de champignons schoon en halveer. Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons goudbruin.

Voeg de champignons bij de wortels en meng de room erdoorheen. Drie minuten zachtjes laten koken. Breng op smaak met zout, peper. Snipper de bieslook en strooi over de wortels.

Romige wortelsoep met paprika

Voorgerecht

4 personen

Bereidingstijd ca 40 minuten

Ingrediënten: 300 g wortels, 3 rode paprika’s, 1 gele paprika, 2 teentjes knoflook, 2 ui, 1 l kippenbouillon, 1 dl kookroom, olijfolie, basilicum, 100 g spekreepjes, zout en versgemalen zwarte peper

Was de wortel en snij in plakjes, de paprika mag in blokjes. Uien snipperen. Knoflook fijn hakken. Verhit de olijfolie in een pan en fruit ongeveer 5 minuten de groenten. Voeg de bouillon toe en laat alles ca. 20 minuten koken. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Bak in een droge koekenpan de spekjes krokant. Snijd de basilicum in dunne reepjes.

Soep verdelen over de kommen en een beetje room toevoegen.

Spekreepjes garneer je met de basilicum.