Twee keer creatief met komkommer

Komkommer, altijd handig om in huis te hebben. Want je kunt het lekker gebruiken voor salades of snacken als gezond tussendoortje. Maar wat dacht je van de volgende twee recepten? Welke ga jij zeker eens proberen?

Komkommer gevuld met tonijn

Voorgerecht

4 personen

Bereidingstijd ca. 20 minuten

Ingrediënten: 2 komkommers, 1 rode ui, 1 paprika, 2 stengels bleekselderij, 4 tomaten, 2 sjalotjes, 2 lente-uitjes, 1 blikje tonijn in olie, 2 el mayonaise, sap van een 1/2 citroen, zout er versgemalen peper.

Was de komkommers, snij de uiteindes eraf, halveer de komkommer in de lengte en haal met een lepel het binnenste uit de komkommer. Pel de rode ui en snipper deze. Halveer de paprika en verwijder de zaadjes en snij de paprika in blokjes. Was en snij de tomaten en bleekselderij in stukjes. Pel en snipper de sjalotjes en snij de lente-uitjes in dunne ringen. Laat de tonijn uitlekken. Meng bovenstaande ingredienten, behalve de komkommer, met elkaar en voeg de mayonaise en het citroensap toe. Maak op smaak met zout en peper en vul de komkommer met het mengsel.

Komkommer-tomatensalade met Griekse yoghurt

Bijgerecht

4 personen

Bereidingstijd ca. 15 minuten

Ingrediënten: 2 komkommers, 4 tomaten, 1 rode ui, 10 blaadjes munt, 10 groene olijven, (voor de dressing:) 4 el Griekse yoghurt, 1 el olijfolie, 1 knoflookteentje, 1 tl chilipoeder, zout en versgemalen zwarte peper.

Was de komkommer, snij de uiteindes eraf, halveer en snij in plakjes. Was de tomaten en snij in partjes. Pel de ui, halveer en snij in dunne partjes. Snij de munt in hele dunne reepjes en halveer de olijven. Pel het knoflookteentje en hak zeer fijn. Meng het met de andere ingredienten voor de dressing en schep het door de komkommersalade. Maak op smaak met zout en peper en bestrooi de salade met de munt om het af te maken.