Twee keer koken met broccoli

Heb je broccoli gekocht en wil je hier direct lekker mee koken? Probeer dan eens deze twee recepten waarmee je kan variëren. Want broccoli is een veelzijdig ingrediënt voor quiche tot roerboek, soep tot stamppot. Wat ga jij maken?

Oosterse roerbakschotel van broccoli, kip en champignons

Hoofdgerecht

4 personen

Bereidingstijd ca. 30 minuten

Ingrediënten: 500 g broccoli, 1 bakje van 250 g champignons, 1 winterwortel, 2 knoflookteentjes, 4 kipfilets, 1 dl ketjap, 4 el chilisaus, olie, zout en versgemalen zwarte peper.

Kook de broccoli in water met zout beetgaar en laat uitlekken. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Schil de wortel en snij in reepjes. Pel de knoflookteentjes en hak fijn. Snij de kipfilets in reepjes. Verhit olie in een wok en fruit hierin de knoflook aan. Voeg de kipfilet en de champignons toe en bak deze bruin. Doe de winterwortel, ketjap en chilisaus erbij en laat het geheel nog ongeveer 8 minuten doorgaren. Voeg als laatste de beetgare broccoli toe en bak deze nog even mee. Maak op smaak met peper en zout.

Broccoli quiche met gerookte zalm

Hoofdgerecht

4 personen

Bereidingstijd ca. 105 minuten

Ingrediënten: 800 g broccoli, 2 ons gerookte zalm, 6-8 plakjes bladerdeeg, 3 eieren, 1 el mosterd, 2 dl kookroom, zout en versgemalen zwarte peper.

Kook de broccoliroosjes in water met zout beetgaar en laat ze uitlekken. Leg het bladerdeeg in een taartvorm, druk goed aan en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop in een kom de eieren samen met de room en de mosterd op, maak op smaak met zout en peper. Verdeel de broccoli en de zalm over het deeg en giet het roommengsel erover. Bak de taart af in de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten.