Vers fruit tot smoothies!

Wist je dat je met vers fruit en zelfs groente eindeloos kunt combineren voor heerlijke smoothies? Boordevol vitamines én smaak. Bijvoorbeeld met sinaasappels of peren. Hierbij twee recepten ter inspiratie:

Wortel, sinaasappel, gember & appel

Ingrediënten: 5 bospeentjes, 300 ml jus d’ orange of verse sinassappelen, 1 cm verse gember, 300 ml appelsap (troebel), 100 ml yoghurt.

Schil de bospeentjes en snij ze in kleine stukjes. Schil de gember en snij fijn. Mix de bospeen, jus d’orange, gember, het appelsap en de yoghurt in een blender. Mix net zolang totdat er een gladde substantie ontstaat en serveer direct.

Peer, venkel, appel & munt

Ingrediënten: 2 rijpe peren, 1 limoen, 1/2 venkel, 300 ml appelsap (troebel), 100 ml perennectar, 4 takjes verse munt, 100 ml yoghurt.

Schil de peer en snij ze in kleine stukjes. Was de venkel en snij fijn. Pers de limoen uit, gebruik eventueel een zeefje om de pitjes op te vangen. Mix de peer, venkel, het appelsap, de perennectar,  het limoensap, de yoghurt en muntblaadjes in de blender tot er een gladde substantie ontstaat en serveer direct.

Meer tips ter inspiratie? Ontdek alle recepten van Lidl voor meer smoothies met vers fruit!