Wilde ontbijtkoek

Ontbijtkoek is nou echt zo’n product waar iedereen wel eens een oud geworden stukje van terug vindt in de trommel. Om dit direct weg te moeten gooien is natuurlijk zonde. En met deze tips ook helemaal niet nodig!

Nu het herfst is begint ook het wildseizoen weer. Een oud plakje ontbijtkoek is dan heerlijk door de jus bij bijvoorbeeld hert of eend. Maar ook heerlijk in de bereiding van stoofvlees. Karamelliseer 50 gram suiker en blus dit af met het sap van een sinaasappel. Voeg vervolgens 200 ml jus, zoals runderbouillon of wildfond, toe en kruimel hierin een plak ontbijtkoek. Voeg naar eigen smaak meer of minder koek toe. De koek geeft de jus een zoete smaak en bindt de jus. Deze jus is heerlijk voor bij eendenborst of een stukje varkensvlees en is voldoende voor vier personen.

Geen zin in jus met sinaasappel en suiker? Maak de jus dan klaar in het bakvet van je stukje vlees en voeg bouillon, tomatenpuree en een verkruimelde plak ontbijtkoek toe. Als je het lekker vindt kan je ook wat extra gember toevoegen. Roer het geheel goed door en breng het zachtjes aan de kook. Voeg op het laatst nog even het vlees toe om het lekker warm te serveren.

Wil je iets anders doen met ontbijtkoek? Verkruimel je restje koek in de keukenmachine en bewaar dit in de vriezer. De kruimels zijn heerlijk door een toetje, op een topping van cake of opgebakken een verrassend lekkere toevoeging aan een salade!

Wat ga jij proberen? Deel het hier!