Zomerse kiwi salades

Lekker in het park, genietend van het mooie weer met vrienden en onder het genot van een flesje wijn. Of juist in de winter voor wat lekkere extra vitamines. Trakteer jezelf op een gezonde en heerlijk frisse kiwi salade!

Kiwi salade met geitenkaas en aardbeien

Bijgerecht

4 personen

Bereidingstijd ca. 15 minuten

Ingrediënten: 4 kiwi’s, 400 g aardbeien, 150 g geitenkaas, 10 blaadjes basilicum, (voor de dressing:) 3 el honing, 3 el olijfolie, 1,5 el balsamico azijn, 1 el mosterd, zout en versgemalen zwarte peper.

Verwijder de schil van kiwi’s en snij ze in stukjes. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. Snij de basilicum in dunne reepjes. Meng alle ingredienten voor de dressing met elkaar. Verdeel de kiwi en de aardbeien over de borden. Lepel de dressing erover en verkruimel de geitenkaas over het fruit. Serveer direct.

Witlofsalade met kiwi

Bijgerecht

4 personen

Bereidingstijd ca. 15 minuten

Ingrediënten: 3 stronkjes witlof, 4 kiwi’s, 2 appels, 4 el gedroogde cranberries, (voor de dressing:) 1 el zure room, 1 tl citroensap, 1 tl mosterd, 1 sjalotje, zout en versgemalen zwarte peper.

Was de witlofstronkjes, halveer ze, verwijder de harde kern en snij ze in dunne reepjes. Verwijder de schil van de kiwi’s en snij ze in halve plakjes. Was de appels, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij de appels in plakjes. Meng alle ingredienten voor de dressing met elkaar en maak op smaak met zout en peper. Doe de witlof, kiwi, appel en cranberries in een kom meng de dressing erdoor. Verdeel de salade over de borden.