Vergeet je groenten niet: maak nasi

Heb je verschillende groenten over maar weet je niet wat je er mee kan maken? Wat dacht je van nasi?

Kook een pan rijst en snijd de verschillende groente in kleine stukjes. Je kan naast groente ook wat vlees toevoegen: nasi wordt vaak gegeten met varkensvlees of kip. Uiteraard kan je het ook prima vegetarisch houden.

Doe een paar eetlepels olie in een wok en voeg het vlees toe. Het lekkerste is als je het vlees eerst even marineert. Bak het vlees dan in enkele minuten gaar terwijl je de pan goed in beweging houdt. Voeg vervolgens de uit en of prei toe en bak dit toch het glazig wordt. Voeg vervolgens de hardere groentes toe, bijvoorbeeld kool en/of wortel. Bak dit even mee tot het iets zachter wordt – maar niet te zacht. Voeg tot slot de rijst in kleine porties toe en bak dit mee. Let op dat je de pan in beweging houdt, want het kan snel aanbakken.

Welke groentes zijn geschikt voor nasi?

Ui, prei, tauge, witte kool en wortel. Ook lekker om in nasi te verwerken zijn bosui, champignons, doperwten, baboe-scheuten en sperzieboontjes.