Haal alle kracht uit je kruiden

Gedroogde kruiden en specerijen bewaar je op een koele, droge en donkere plek. Zo blijft de smaak het langste goed. Op kruidenpotjes staat een THT-datum, maar je kunt ze daarna nog zeker een jaar, mits droog en donker bewaren. De kwaliteit kan wel langzaam achteruit gaan.

Kruiden drogen

Zo droog je kruiden in ongeveer 2 weken:

  1. Leg de blaadjes op een schone en droge theedoek.
  2. Keer ze regelmatig om.
  3. Als je ze kunt verkruimelen, zijn ze droog genoeg.
  4. Doe de kruiden in goed afsluitbare potjes en bewaar ze op een droge en donkere plek.

Drogen kan ook op een stuk keukenpapier in de magnetron. Een gemiddelde tijd is 4 minuten op 650 Watt.

Bekijk hier het filmpje: Hoe kan ik verse kruiden invriezen: https://www.youtube.com/watch?v=tCw7lv0XA-A