Semifreddo met meringues

Zo rond de feestdagen zie je ze vaak weer in de winkel liggen. De meringues of gewoon schuimpjes. Misschien heb je ze wel zelf gemaakt nadat je bij het koken veel eiwit over had. Hierbij een heerlijk recept om weer eens wat anders te maken met meringues, namelijk: semifreddo. Dit heerlijke toetje is makkelijk én feestelijk.

Wat heb je nodig voor semifreddo

Ingrediënten: 300 ml slagroom, 5 el suiker, 200 ml yoghurt, 150 g meringues of schuimpjes in grove kruimels en een cakeblik.

Bekleed het cakeblik met bakpapier of vershoudfolie zodat je de semifreddo er straks makkelijk uit kan halen. Klop de slagroom met de suiker erdoor stijf. Spatel er dan de yoghurt en 3/4 van de meringues doorheen. Schep dit in de beklede cakevorm en verdeel er de resterende meringues over. Druk deze kruimels licht aan. Zet de semifreddo minstens 4 uur in de diepvries om op te stijven. Haal de semifreddo zo’n 20 minuten voor het opdienen uit de diepvries. Je kan deze vervolgens het beste snijden met een nat en warm mes.

Lekker met warme bessensaus of vers fruit.