Van pasta tot maaltijdsalade

Een restje gekookte pasta is heel goed te gebruiken als basis voor een maaltijdsalade. Lees verder voor een heerlijk fris recept.

Witlof-pastasalade

Maaltijdsalade

4 personen

Ingrediënten: 4 stronkjes witlof, 1 sinaasappel, 1 el zwarte olijven, 150 gram gekookte pasta, (voor de dressing:) 50 ml zure room, 50 ml yoghurt, citroensap, 20 g walnoten, ½ el mosterd, ½ el gehakte bieslook, zout en versgemalen peper.

Maak de witlof schoon en snij deze in dunne reepjes. Pel de sinaasappel en halveer de partjes. Snij de olijven in tweeen. Rooster de walnoten. Meng de ingredienten voor de dressing in een grote kom en maak op smaak met zout en versgemalen peper. Doe daarna de witlof, gekookte pasta en de sinaasappel in de kom en meng Van pasta tot maaltijdsalade | 163 dit goed met de dressing. Verdeel de salade over twee borden en garneer dit met de olijven en geroosterde walnoten.

Heb je witlof over na het maken van dit gerecht?

Bak het de volgende dag in de oven met ham en kaas.