Kook twee keer creatief met Chinese kool

Chinese kool gekocht, maar weet je eigenlijk niet zo goed wat je er mee moet doen? Met deze twee recepten geniet je twee keer van de Chinese kool en hoef je zo niets te verspillen. Lees snel verder!

Chinese kool gevuld met gehakt

Hoofdgerecht

4 personen

Bereidingstijd ca. 40 minuten

Ingrediënten: 1 Chinese kool, olijfolie, 1 bakje van 250 g champignons, 100 g tauge, 2 uien, 2 knoflookteentjes, 500 g gehakt, 1 el kerriepoeder, chilisaus, zout en versgemalen zwarte peper.

Haal 8 bladeren van de Chinese kool en kook ze in ca. 2 minuten in kokend water met zout. Spoel ze koud en laat uitlekken. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel de uien en snipper fijn. Pel de knoflookteentjes en hak fijn. Verhit olijfolie in een koekenpak en fruit hierin de ui en knoflook aan. Doe de champignons en de kerriepoeder erbij en bak de champignons bruin. Voeg het gehakt toe en bak rul. Maak op smaak met zout en peper en roer de tauge erdoor. Neem een koolblad en vul met het mengsel. Doe de koolpakketjes in een ovenschaal en stop in een op 200 graden voorverwarmde over voor ca. 5 minuten. Serveer tot slot met chilisaus.

Babi ketjap met Chinese kool

Hoofdgerecht

4 personen

Bereidingstijd ca. 40 minuten

Ingrediënten: 1 Chinese kool, olie, 1 ui, 2 knoflookteentjes, 100 g tauge, 1 rode peper, 400 g hamlappen in reepjes gesneden, 1,5 dl ketjap, zout en versgemalen zwarte peper.

Snij de Chinese kool in reepjes. Pel de ui en snipper. Pel de knoflookteentjes en hak fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snij in dunne reepjes. Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin een van de knoflookteentjes en de helft van de rode peper aan. Voeg het vlees toe en bak in ca. 3 minuten bruin. Voeg te ketjap toe en laat in ca. 5 minuten gaar worden en maak op smaak met zout en peper.Verhit olie in een wok en roerbak hierin de rest van de knoflook, chilipeper en uit aan. Voeg de kool en de tauge toe en laat nog 4 minuten meebakken. Maak op smaak met zout en peper.