Maak ook eens wat anders met andijvie: wok of roerbak!

Wist je dat je andijvie ook heerlijk kunt wokken of roerbakken? Lees snel verder en ontdek twee eenvoudige recepten met deze groene groente voor een lekker én gezond hoofdgerecht!

Andijvie-champignon roerbakschotel

Hoofdgerecht

4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingrediënten: 1 krop andijvie, 1 bakje van 250 g champignons, 1 rode paprika, 2 knoflookteentjes, 4 lente-uitjes, olijfolie, muntblaadjes, zout en versgemalen zwarte peper.

Was de andijvie, laat uitlekken en snij in repen. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Halveer de paprika en verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Pel de knoflookteentjes en hak fijn. Snij vervolgens ook de lente-uit op in ringen. Verhit olijfolie in een wok en bak hierin de champignons aan tot ze bruin zijn. Doe de knoflook, lente-ui en paprika erbij en bak 5 minuten mee. Doe op het laatst de andijvie erbij en roerbak tot de andijvie bijna slap is. Maak op smaak met zout en peper en bestrooi met dunne reepjes munt.

Andijvie met tomaat

Hoofdgerecht

4 personen

Bereidingstijd ca. 15 minuten

Ingrediënten: 2 kroppen andijvie, 4 tomaten, 1 ui, 2 knoflookteentjes, 1 el kerriepoeder, 35 g boter, 4 el gebrande cashewnoten, zout en versgemalen peper.

Was de andijvie, laat uitlekken en snij in repen. Pel de ui en snipper fijn. Pel de knoflookteentjes en hak fijn. Snij de tomaten in blokjes. Verhit boter in een wok en fruit hierin de ui en de knoflook aan. Voeg de kerrie toe en schep vervolgens de andijvie erdoor. Roerbak de andijvie in ongeveer 5 minuten gaar en doe de tomaten erbij. Laat het gerecht nog 5 minuten stoven, maak op smaak met zout en peper en bestrooi met de cashewnoten. Serveer met rijst.