Twee oven-heerlijke recepten met Roma tomaten

Roma tomaten zitten boordevol smaak en barsten van vitaminen en mineralen. Oftewel een heerlijk verantwoord ingrediënt om meekoken. Wat dacht je van deze twee lekkere ovengerechten?

Provençaalse Roma tomaten uit de oven

Bijgerecht

4 personen

Bereidingstijd ca. 40 minuten

Ingrediënten: 8 Roma tomaten, olijfolie, 100 g broodkruimels, 2lente-uitjes, 2 knoflookteentjes, 1 ui, tijm, 2 el gehakte peterselie, 80 g geraspte kaas, zout en versgemalen zwarte peper.

Was de tomaten, halveer deze en ze in een ovenschaal. Snij delente-uitjes in dunne ringen. Pel de knoflookteentjes en hak fijn. Pelde ui en snipper fijn. Meng vervolgens het broodkruim met de ui, knoflook, lente-ui, tijm en peterselie en strooi het over de tomaten in de schaal. Maak op smaak met zout en peper en bestrooi met kaas. Besprenkel het tot slot met olijfolie. Doe de schaal in een op 200 graden voorverwarmde oven, voor ongeveer 25 minuten.

Pasta met geroosterde Roma tomaten uit de oven

Hoofdgerecht

4 personen

Bereidingstijd ca. 45 minuten

Ingrediënten: 250 g penne pasta, 6 Roma tomaten, 2 rodepaprika’s, 2 knoflookteentjes, 4 el zwarte olijven, 100 g feta, basilicum, olijfolie, 2 el balsamico, zout en versgemalen zwartepeper.

Snij de tomaten in partjes, leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Stop ze in een op 160 graden voorverwarmde oven in circa 20 minuten. Maak op smaak met zout en peper. Kook de pasta gaar in kokend water met zout, giet af en spoel koud. Pel de knoflookteentjes en hak fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en snij de paprika in blokjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook aan. Voeg de paprika toe en laat circa 5 minuten meebakken. Maak op smaak met zout en peper.

Meng de pasta met de geroosterde tomaten en het paprikamengsel. Voeg 3 el olijfolie en de balsamico toe en meng dit door de pasta. Verdeel de pasta over de borden en brokkel de feta erover. Garneer tot slot met de zwarte olijven en dunne reepjes basilicum.