Des te rijper de bananen des te beter!

Met een paar overrijpe bruine bananen maak je het lekkerste bananenbrood. Je zou ze er bijna voor op de fruitschaal laten liggen! Hierbij een lekker en makkelijk recept:

Bananenbrood

  • 3 overrijpe bananen
  • 2 eieren
  • 110 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 1 theelepel baksoda
  • Snufje zout
  • 2 handjes walnoten

Hak de walnoten fijn en prak de banaan. Mix vervolgens alle natte ingredienten in een grote beslag kom (banaan, eieren en boter) mix in een andere kom de overige droge ingredienten. Voeg de droge mix bij het banaan/ei-mengsel en klop het geheel goed door. Giet het broodbeslag in een ingevette vorm en zet het 60-65 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Wil je een extra smeuïge versie, gebruik dan 4 bananen.