Varieer met Galia meloen

Haal de zomer in huis met heerlijke Galia meloen! Met deze twee recepten weet je zeker dat je iets lekkers op tafel kan zetten.

Meloensmoothie met Griekse yoghurt en munt

4 personen

Bereidingstijd ca. 10 minuten

Ingrediƫnten: 1 Galia meloen, 2dl Griekse yoghurt, sap van 1 citroen, 10 blaadjes munt.

Haal de meloenen uit de schil en snij het vruchtvlees in stukken. Doe de meloenen samen met de yoghurt, het citroensap en de munt in een blender en pureer het tot een schuimig mengsel. Giet het in de glazen en serveer direct.

Bekijk hier het filmpje: Hoe maak ik een pak yoghurt leeg: https://www.youtube.com/watch?v=dfmcjBZ2p8U

Meloensalade met blauwe bessen en geitenkaas

Voorgerecht

4 personen

Bereidingstijd ca. 20 minuten

Ingrediƫnten: 1 Galia meloen, 1 bakje met 250 g blauwe bessen, rucola, basilicum, 150 g geitenkaas, (voor de dressing:) sap van een 1/2 citroen, 3 dl olijfolie, 1 tl mosterd, zout en versgemalen zwarte peper.

Haal de meloenen uit de schil en snij het vruchtvlees in stukken. Was de blauwe bessen en meng met de stukjes meloen en rucola. Meng alle ingredienten voor de dressing met elkaar, maak op smaak g met zout en peper, en schep het door de salade. Garneer met de geitenkaas en in dunne reepjes gesneden basilicum.